Puhački orkestra grada Karlovca osvojio brončanu plaketu na 32. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara središnja je manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja se tijekom proteklog vikenda održala u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu te je okupila najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.
Orkestri sudionici svoj su nastup na 32. Susretu morali izboriti stručnom selekcijom u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri na kojima je sudjelovalo 55 orkestara s više od 1800 glazbenika. U programu 32. Susreta sudjelovao je 21 orkestar, koji su se ove godine natjecali u B i D kategoriji.

Među tim orkestrima, kao jedini ovogodišnji predstavnik Karlovačke županije, u B kategoriji natjecao se Puhački orkestar grada Karlovca pod ravnanjem prof. Ivana Mastena. Orkestar je uspješnim nastupom u konačnici osvojio bronačnu plaketu sa 78,34 boda. 30 članova orkestra se publici i žiriju predstavilo s programom:
Mario Komazin: Intrada, fuga i ples
Bert Appremont: Jericho
James Barnes: Brookshire Suite
Ivan Božičević: P.U.H.

Istaknimo i najbolje orkestre, a to su Općinska glazba Baška Voda u D kategoriji te Puhački orkestar DVD-a Špičkovina u B kategoriji.

Comments are closed