Sretan ti 438. rođendan!

Rođendan grada Karlovca tradicionalno je započela budnicom gradskim ulicama od 6:30 sati. U povorci su bili Puhački orkestar grada Karlovca, Karlovačka građanska garda i Karlovačke mažoretkinje. Djelatnike Gradske uprave i gradskih tvrtki predvodili su gradonačelnik Damir Mandić, zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić.

Od 10 sati i 30 minuta u Gradskom kazalištu Zorin dom održana je svečana sjednica Gradskog vijeća  na kojoj su dodjeljene nagrade i plakete grada Karlovca, pojedincima i udrugama, koji su tijekom prošle godine svojim radom i zalaganjem promicali ime grada i radili za dobrobit njegovih građana. Među ovogodišnjim dobitnicima, posebno ćemo istaknuti i čestitati profesoru Ratku Pogačiću, koji je bio dugogodišnji dirigent našeg orkestra te je svojim angažmanom i predanošću ostavio neizbrisiv trag u radu orkestra.

Zastava grada Karlovca svečano je spuštena u 19 sati i 15 minuta pred Gradskim kazalištem Zorin dom. Zastava je potom u pratnji povijesnih postrojbi predvođenih Karlovačkim mažoretkinjama i Puhačkim orkestrom grada Karlovca otpraćena na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je od 20 sati počeo Rođendanski bal na kojem je zaplesalo 438 parova.

Comments are closed