Obilježili smo Dječji tjedan i Dan neovisnosti

Prijepodne 8. listopada bilo je bogato kulturnim događanjima. Na nekoliko lokacija u gradu organiziran je program namijenjen djeci karlovačkih vrtića i škola. Ujedno je na ovaj način proslavljen završetak Dječjeg tjedna. U organizaciji programa “Rječju i glazbom po domovini”, koji je održan u Gradskom muzeju, sudjelovala je i Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u suradnji s karlovačkim vrtićima. Dio program održan je i u Tijesnoj ulici, za što se pobrinula Glazbena škola.

2Ispred Gradskog kazališta “Zorin dom” organizirana je pak izložba dječjih igračaka ručne izrade, za koju su zaslužni djelatnici i djeca karlovačkih vrtića. Izložene igračke nastale su u sklopu Dječjeg tjedna. Također, uz izložbu, najmlađima kratkim programom predstavio se i Puhački orkestar grada Karlovca. Osim glazbenim programom, članovi orkestra zainteresiranima su (ponajprije djeci) omogućili upoznati se detaljnije sa instrumentima, dotaknuti ih, isprobati, a najhrabriji su proizveli i prvi ton.

Program obilježavanja Dana neovisnosti od 10 sati započeo je i na ŠRC Korana. Gradske tvrtke predstavile su svoju djelatnost i opremu, a posjetitelji su mogli uživati i u bogatom glazbenom programu. Puhački orkestar grada Karlovac po odrađenom programu pred Zorin domom, dao je svoj doprinos i ovoj manifestaciji. Uz pratnju Karlovačkih mažoretkinja izveli smo polusatni program koračnica te time zaokružili naše aktivno prijepodne.

dan-neovisnosti_2

Comments are closed