Proslava 437. rođendana grada Karlovca

Rođendan grada Karlovca, 13. srpanj, tradicionalno je bogat događanjima i aktivnostima u kojima sudjeluje Puhački orkestar grada Karlovca. Tako je i ovogodišnje obilježavanje 437. rođendana grada Karlovca započelo u ranim jutarnjim satima budnicom ulicama grada, a u njoj su sudjelovali Puhački orkestar grada Karlovca, Karlovačke mažoretkinje, Karlovačka građanska garda i gradski dužnosnici.

foto Ivan Cindrić / KAportal

Od 10 sati u velikoj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici su podijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i institucijama, uz prisustvo brojnih gostiju i uzvanika.

Večernji dio programa krenuo je ispred Zorin doma. Zastavu grada Karlovca, koja je bila podignuta 25. lipnja na početku programa proslave, svečano su spustili članovi Karlovačke građanske garde uz pratnju 22 gostujuće povijesne postrojbe iz Hrvatske, Austrije, Norveške, Francuske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Povorka predvođena Karlovačkim mažoretkinjama i Puhačkim orkestrom grada Karlovca,
zastavu je odnijela do Trga bana Jelačića.

Od 20h tamo je valcer zaplesalo 437 plesnih parova u čast 437. rođendana Karlovca. S ponosom ističemo i 5 parova koje su činili članovi POGK.
Srećom, najavljene vremenske neprilike nisu omele rođendanski bal, već se kiša spustila nešto kasnije, tako da je sedmi po redu valcer na karlovačkom Trgu bana Jelačića protekao veselo, kao što i priliči finalu proslave koja je trajala čak dva i pol tjedna.

foto FB Trend Radio

 

Comments are closed